de cursus

Is dit herkenbaar?

ALS JE AAN DE NADERENDE BEVALLING DENKT...

Komen er zoveel gedachtes naar boven. Je probeert het positief te benaderen. Maar door alle negatieve bevallingsverhalen die je door de jaren heen hebt gehoord, vraag je jezelf af of een comfortabele geboorte überhaupt wel mogelijk is.

EIGENLIJK HEBBEN JIJ EN JE PARTNER WEINIG KENNIS VAN HOE HET GEBOORTEPROCES PRECIES WERKT...

Je vraagt je daarom ook af hoe je de beste keuzes kan maken als je eigenlijk niet exact weet wat jullie te wachten staat.

JE BENT BANG DAT JE DE CONTROLE ZAL VERLIEZEN TIJDENS DE BEVALLING...

.En iemand anders de regie neemt over jouw geboorte, jouw lichaam en jullie baby.

JE HEBT AL WEL EENS POSITIEVE VERHALEN GEHOORD OVER HYPNOBIRTHING...

Maar vraagt je af of dit niet veel te zweverig voor jullie is. Jullie zijn immers een heel nuchter en down to earth koppel.

JE BENT DRUK BEZIG MET ALLE BALLEN IN DE LUCHT TE HOUDEN...

Werk, sociale contacten. Maar hierdoor vergeet je soms zelfs even dat je zwanger bent. Terwijl je deze tijd juist zo bewust mogelijk wil meemaken.

SINDS JE ZWANGER BENT...

Valt het je op dat de bevalling in de media heel erg wordt neergezet als iets onaangenaams en medisch.

JE HOOPT DAT JOUW PARTNER JOUW GENOEG KAN ONDERSTEUNEN TIJDENS DE BEVALLING...

Want  jullie praten er niet zoveel over. Hij ziet de bevalling meer als een “vrouwending”.

Je samen met je (geboorte)partner perfect voorbereiden op de geboorte van jullie kindje.

En een relaxte, comfortabele en liefdevolle geboorte tegemoet gaan, waarin jij de touwtjes in eigen handen zal houden.

Het kan echt!

Hoe zou het voor je zijn als...

Ben jij klaar om de meest praktische en efficitiefste zwangerschapscursus van dit moment te gaan volgen samen met jouw (geboorte)partner?

Zodat jullie de geboorte van jullie baby, samen als iets liefdevols en geweldigs zullen ervaren?

Wat ze zeggen over de cursus

"Wij hebben Henrietta leren kennen als een prettig en open minded persoon, luisterend en inspelend op de situatie. Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is dat we onbewust ons lichaam vaak tegenwerken, tegen de natuur in en dat je tijdens de cursus je gaat beseffen hoe belangrijk het is om in controle te blijven en je lichaam zijn/haar gang te laten gaan.
Mijn vertrouwen is gegroeid doordat er met hele simpele oefeningen grootse veranderingen kunnen ontstaan en gebeuren. In een korte tijd (5 sessies) zijn de zorgen en onzekerheden veranderd in geen zorgen en zelfverzekerdheid."
Edwin
"De cursus HypnoBirthing van Henrietta heeft mij laten inzien dat je niet meteen iets moet afschrijven zonder jezelf erin verdiept te hebben. Ook heeft de cursus mij laten inzien, dat het lichaam ontzettend krachtig is, als het hoofd hierin gelooft. Na de cursus geef ik het vertrouwen in de geboorte een 9,5."
Percy
"Tijdens mijn 2e zwangerschap de cursus HypnoBirthing gevolgd. Mijn eerste bevalling was niet bepaald een fijne ervaring. Hierdoor had ik best wel angst voor mijn volgende bevalling. Daarom ging ik op zoek naar manieren om de bevalling positiever tegemoet te gaan en zo kwam ik uit bij Henrietta. Als ik zou moeten benoemen wat de cursus voor mij heeft veranderd zou ik zeggen, ALLES! Mijn kijk op de bevalling is compleet verandert. Ik kreeg vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam en de angst verdween. Henrietta heeft mij (en ook mijn partner) duidelijke technieken geleerd en handvatten gegeven die we tijdens de bevalling konden gebruiken om het een mooie pijnloze ervaring te maken."
Vronie

De cursus

GROEPSCURSUS HYPNOBIRTHING® THE MONGAN METHOD

De cursus wordt LIVE – ONLINE via ZOOM gegeven door Henrietta, HypnoBirthing® Childbirth Educator.

Deze bestaat uit 5 sessie van 2,5 uur.

Je volgt de cursus altijd samen met een geboortepartner. Dit is in de meeste gevallen de partner van de moeder mag mag ook een vriendin, moeder, Doula of iemand anders zijn die jij volledig vertrouwt.

Naast de cursus ontvang je thuis een uitgebreid pakket aan cursus materiaal:

 • Het boek ‘HypnoBirthing®, the Mongan Method’ van Marie F. Mongan
 • STUDIO HYPNOBIRTHING Handboek met uitgebreide informatie, bevallingshoudingen en vele tools.
 • STUDIO HYPNOBIRTHING “de geboortepartner” handboek, speciaal ontwikkeld voor de geboortepartner.
 • Affirmatiekaarten voor positieve gedachtes 
 • Ontspannings audio
 • Een goodiebag aan het eind van de cursus

En verder:

Henrietta staat voor en na de geboorte klaar voor al jullie vragen per e-mail of whatsapp

Besloten Whatsapp groep voor de mama’s met medecursisten 

Bij 37 weken zwangerschap vindt er nog een 1:1 zoomgesprek plaats met Henrietta

 • Na het volgen van de cursus HypnoBirthing® zijn jij en je partner helemaal anders gaan kijken naar de zwangerschap en de bevalling.
 • Jullie zijn gaan inzien dat jullie kindje nu al heel veel mee krijgt van de omgeving en hoe jullie met bewuste keuzes de zwangerschap positief kunnen beïnvloeden. Jullie kennen de verschillende geboortefases die je doorloopt en wat je lichaam eigelijk doet. Door het natuurlijke proces beter te begrijpen, kun je dit proces omarmen.
 • Je hebt geleerd hoe je door middel van zelfhypnose en ontspanningstechnieken je lijf en gedachtes kan sturen en hier controle op uit kan oefenen.
 • Je hebt geleerd je angsten, zorgen en twijfels weg te nemen en een positieve, zelfverzekerde mindset aan te nemen om vol vertrouwen en kalm de geboorte tegemoet te gaan.
 • Door deze volledige ontspanning maakt het lichaam het hormoon endorfine aan, dit is een lichaamseigen pijnstiller. Veel krachtiger en effectiever dan medische pijnbestrijding. Daardoor zal de geboorte soepel, kalm en relaxt verlopen. 
 • Er wordt geen magie of groot geheim onthuld, het gaat erom naar buiten te brengen wat al in je zit, maar soms hebben we gewoon wat extra hulp nodig om dit in jezelf te vinden. 

Bonus:

De investering voor de LIVE ONLINE Cursus HypnoBirthing®  bedraagt 275,- per koppel (11,- per persoon per uur)

Cursus data: 

Dinsdag 8 maart, dinsdag 15 maart, dinsdag 22 maart, dinsdag 29 maart, dinsdag 5 april
Tijd: 19:30- 22:00 uur = 0 plaatsen beschikbaar

 • In sommige gevallen wordt mijn cursus (deels) vergoed vanuit de aanvullende verzekering door zorgverzekeraars. Informeer bij jouw zorgverzekeraar of jij hiervoor in aanmerking komt.

 

Het beste cadeau wat jullie jezelf en jullie ongeboren kindje kunnen geven!

Aantal plekken vrij in de cursus:

T/m september Henrietta zwangerschapsverlof
11
6 april - Henrietta zwangerschapsverlof
12