OVER MIJ

Hi, mijn naam is Henrietta

ALS HYPNOBIRTHING® CHILDBIRTH EDUCATOR WIL IK DE MANIER HOE ER NAAR BEVALLEN WORDT GEKEKEN VERANDEREN.

Ik ben geboren in Stockholm en woon 33 lentes later samen met mijn grote liefde Clemence en onze zoon Jonah in Leeuwarden. Als HypnoBirthing® docent begeleid ik (aanstaande) ouders naar een kalme en comfortabele geboorte. Tijdens mijn eigen zwangerschap in 2018 kwam ik voor het eerst in aanraking met Hypnobirthing®.

Toen wij een positieve zwangerschapstest in handen hadden, waren wij door het dolle heen! Onze grote droom mocht in vervulling gaan. Toen het blijde nieuws door ons vol enthousiasme naar buiten werd gebracht viel het mij op dat mensen na een felicitatie, vertelden over hun eigen ervaring van de bevalling (of die van de buurvrouw). Het viel me op dat de meeste bevallingen niet als positief werden ervaren.

Ondanks dat ik wel een paar positieve ervaringen had gehoord, waar ik mij graag aan vast wilde houden, bleven woorden als pijn, ruggenprik, weeënstorm, knip, keizersnede toch in mijn gedachten hangen.

Toch had ik sterk het gevoel dat er een manier moest zijn waarop het anders kon..

OVER HYPNOBIRTHING®

In mijn zoektocht naar een relaxte bevalling kwam ik de term HYPNOBIRTHING tegen, In eerste instantie klonk dit een beetje gek. 

Van het woord Hypno wist ik niet precies wat ik moest vinden. Dit veranderde compleet toen ik mij ging inlezen, het bleek juist heel logisch en gebaseerd op wetenschappelijke bewijzen, want ja ik ben zo’n type ‘eerst zien dan geloven’…

Door HypnoBirthing voelde ik me krachtig en klaar voor de bevalling. Ik begreep door HypnoBirthing waardoor bevallingen stagneren en niet als positief kunnen worden ervaren. En nog belangrijker: ik leerde dat ik keuzes had die echt het verschil zouden gaan maken.

Dagelijks denk ik terug aan een prachtige, kalme, vlotte geboorte. Ik herken mij totaal niet in de negatieve bevallingsverhalen.

Het was een magische ervaring...

Er heerste rust en ik voelde mij -ondanks dat het niet geheel volgens plan liep – ontzettend krachtig, vol vertrouwen en ontspannen. De ondraaglijke pijn waar ik zoveel over had gehoord, en stiekem toch best angstig voor was, bleef uit!

Ook de ondersteuning van mijn partner was zo’n fijne toevoeging, ook voor hem! In plaats van een toeschouwer te zijn voelde hij zich nuttig. Wij deden het echt samen als een team!

Na de bevalling vertelde de arts in opleiding dat ze best al wat bevallingen had meegemaakt, maar nog niet eerder zo’n mooie bevalling had mee gemaakt…

Na mijn relaxte en positieve bevalling merkte ik dat steeds meer vriendinnen en kennissen mij om advies vroegen of belangstellend waren over HypnoBirthing. In eerste instantie had dit niet hun interesse gewekt maar na het horen van mijn geboorteverhaal waren ze toch erg nieuwsgierig. Dit zette mij aan het denken; 

Ik wil moeders, geboortepartners en baby’s gaan helpen met deze prachtige filosofie dus LETS DO THIS! De docentopleiding volgde.

Deze go go go mindset heb ik overigens niet altijd gehad, voor ik moeder werd hield ik me het liefst vast aan stabiele factoren, vast contract en zekerheid maar sinds het moederschap laat ik mijn intuïtie steeds vaker in mijn oor fluisteren. Ook hierin speelt Hypnobirthing een belangrijke rol, je komt dichter bij jezelf dan ooit tevoren.

Enthousiast en vol overgave geef ik mijn cursus aan aanstaande moeders en hun geboorte partners die open staan voor een nieuwe denkwijze rondom de geboorte en het ouderschap zodat zij hun kindje de best mogelijke start kunnen geven. Ik heb een hekel aan mensen die zich beter voelen dan anderen, iedereen is gelijk en ik vind dit ook heel belangrijk om die sfeer tijdens de cursus te voelen, zodat ieder koppel zich helemaal thuis voelt. Ook werk ik het liefste samen met koppels die er echt voor gaan en zich niet laten afschrikken om elke dag wat voorbereidingen te doen, because that is where the magic happens!

Door een hippe cursus neer te zetten wil ik het zweverige imago voor eens en voor altijd uit de wereld helpen.

Dat het niet zo hoeft te zijn zoals het bij je buurvrouw ging of hoe we het massaal in films voorbij zien komen met veel gegil en drama. De geboorte is een natuurlijk fenomeen en het vrouwelijk lichaam is hiervoor gemaakt. Ook wil ik toekomstige ouders bewust maken van het feit dat de baby in moeders buik al veel meer meekrijgt dan vaak wordt gedacht en wat het belang van een kalme geboorte op het verdere leven van jouw kindje zal zijn. Door een hippe cursus neer te zetten wil ik het wellicht zweverige imago voor eens en voor altijd uit de wereld helpen. HypnoBirthing is geschikt voor iedereen en iedereen kan deze manier van baren eigen maken.

Als je me echt zou kennen dan weet je dat ik...

5 TALEN SPREEK

… en moeiteloos switch van de een naar de andere taal. No worries de cursus is gewoon in het Nederlands 😉

ME IEDERE KEER WEER VERBAAS

… als mensen horen dat ik uit Zweden kom en daarop zeggen; Oh, knäckebröd?!

EEN ZWEEDSE NAAM HEB

… zonder stipjes op de e HenriEtta, en dat ik in uitspraak al héél veel variaties ben tegengekomen. Maar als iemand het juist uitspreekt als Hen-rie-jetta ik daar toch wel heel blij van word.

VANAF KINDS AF AAN

… al een grote passie en liefde voor styling en mode heb en dat is aan mijn ietwat volle kledingkast te zien. En deze hobby is nu uiteraard uitgebreid naar de kast van onze zoon. Het argument “oh, nu is het alweer te klein” komt mij dus heel goed uit.

SINDS IK MOEDER BEN

… ik mijn Louis Vuitton handtas heb ingeruild voor een Studio Noos Mom bag.

Waar ik echt àlles in mee neem!

 

SINDS DIT JAAR WEER EEN FIETS HEB

… maar ik 10 jaar niet heb gefietst, omdat ik na het behalen van mijn rijbewijs had gezworen om nooit meer te fietsen.

MIJN 2 MANNEN HET ALLERBELANGRIJKSTE OP DEZE AARDE VIND EN IK HEEL GELUKKIG BEN IN MIJN ROL ALS MOEDER (EN MINDER SLAAP NEEM IK OP DE KOOP TOE)

Wil jij samen met je geboortepartner en mij werken aan een perfecte voorbereiding voor een comfortabele geboorte? Zodat jullie baby rustig en kalm geboren kan worden en jullie levenslang positief terugkijken op deze levenservaring?

Wacht dan niet langer en schrijf je in voor de eerstvolgende data.