TESTIMONIALS

Voordat we met de cursus begonnen was ik sceptisch. Het leek me zweverig en niet iets voor mij als partner. Toch besloot ik aan te haken omdat ik de geboorte niet weer zo wilde als bij onze eerste én omdat ik was overgehaald door mijn vrouw. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt is de cursus in z’n geheel en dat ik nu toch 'om' ben, maar ook de geboortefilmpjes. De cursus geeft vertrouwen en je merkt dat Henrietta het met passie doet. Ze steekt er veel tijd en energie in. Je voelt dat het geen verkooppraatje is maar natuurlijk, zoals de geboorte bedoeld is. Inmiddels heb ik zelf gezien hoe de geboorte bedoeld is. De geboorte van ons tweede kindje was precies zoals we het ons voorgesteld hadden!

Henry

Door mijn ervaring van de geboorte van ons eerste kindje en het gevoel er wat alleen voor te staan, besloten wij de cursus HypnoBirthing te volgen. Na het volgen van de cursus ga ik er sámen met mijn partner meer voorbereid in. Zijn we bewuster met de geboorte bezig. En luister ik bewuster naar mijn lijf. Het resultaat van de cursus is dat we elke dag even met de geboorte bezig zijn. Ik weet hoe mijn lichaam werkt en dat ik daar volledig op kan vertrouwen. Dit resultaat haal je niet zonder cursus. Je kunt boeken lezen etc. maar de live sessies en het huiswerk helpen om er serieus mee bezig te zijn. Henrietta is enthousiast en erg betrokken bij ieder stel wat meedoet aan de cursus. Inmiddels is ons tweede kindje geboren, zo wilde ik het. Als een droom. Wat bijzonder!

Henderike

De cursus HypnoBirthing was voor mij echt een hele fijne cursus. Omdat het bij mijn eerste bevalling niet zo ging zoals we hadden gehoopt, heb ik dankzij de cursus toch weer vertrouwen gekregen. Mijn vertrouwen werd gesterkt door de oefeningen die je samen met je partner doet en vooral de visualisaties hoe je samen de geboorte wilt laten verlopen was heel fijn. Je leert tijdens de cursus hoe je kan ontspannen en hoe je de rust bewaard tijdens je bevalling. Ook leer je overgeven aan het proces en vertrouwen dat je lichaam is gemaakt om op eigen kracht de geboorte op een natuurlijke manier te laten verlopen. Henrietta is een fijne docent, bij alle vragen kan je bij haar terecht. Mijn man en ik kijken terug op een prachtige geboorte van ons tweede kindje.

Tamara

In het begin was ik erg sceptisch, weer iets met het woord geboorte en de commerciële markt weet de hormonen van de vrouw te gebruiken om de portemonnee te trekken. Maar omdat mijn vrouw het werk moest verrichten heb ik ingestemd met haar wensen. De cursus HypnoBirthing van Henrietta heeft mij laten inzien dat je niet meteen iets moet afschrijven zonder jezelf erin verdiept te hebben. Ook heeft de cursus mij laten inzien, dat het lichaam ontzettend krachtig is, als het hoofd hierin gelooft. Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is dat je als man ook belangrijk bent en je een 'taak' hebt in het proces, om zorg te dragen dat de bevalling gaat zoals mijn vrouw dit voor ogen heeft en dit in goede banen te leiden op een manier zoals de mens dit altijd heeft gedaan al eeuwen lang. Hoe sceptisch iemand ook is bij het begin zo een fanatieke volgeling is hij in mijn geval aan het einde van de cursus. Na de cursus geef ik het vertrouwen in de geboorte een 9,5.

Percy

Na de eerste bevalling had ik toch een beetje dubbele gevoelens over de bevalling van de tweede. Ik wist niet goed wat ik wilde maar wist wel heel goed dat ik het niet weer wilde zoals de 1e keer. Ondanks mijn nuchterheid heeft de cursus eigelijk mijn hele gedachte naar de geboorte toe en over de geboorte helemaal veranderd. Het bewust zijn hoeveel je zelf kunt bepalen en het uitkijken naar het moment dat je gaat bevallen. Wij hebben Henrietta ervaren als een super leuke enthousiaste meid die zich goed inleefd in iemand anders en haar kennis heel duidelijk overbrengt. De ontspanning , ongedwongen sfeer en dat je gedachten over de geboorte gewoon helemaal anders worden hebben het meeste indruk op mij gemaakt. Als ik mijn vertrouwen in de geboorte na de cursus een cijfer mag geven zou het een 9 zijn, hoe ik er nu naar kijk denk ik van yess kom maar op en heb ik er zelfs zin in.

Annora

Voordat ik de cursus HypnoBirthing bij Henrietta had gevolgd wist ik niet echt wat me te wachten stond en vond alle onzekerheden rond de bevalling nogal spannend. Ik deed mee aan de masterclass en wat ik daar hoorde sprak mij erg aan. Vond dit al hele bruikbare informatie. Nu ik de cursus heb gevolgd ben ik heel rustig en kalm als ik denk aan de bevalling. Ik weet dat ik het kan en heb daarvoor de tools gekregen dankzij de cursus. Henrietta is een hele fijne docent, geeft je een duidelijke kalme uitleg van alles en ze is heel erg betrokken. De mooie HypnoBirthing geboorte filmpjes die wij te zien kregen tijdens de cursus hebben veel indruk op mij gemaakt. Door de ademhalingsoefeningen en de uitleg over hoe jij en je lichaam samenwerken is mijn vertrouwen erg gegroeid. Als ik mijn vertrouwen in de geboorte een cijfer zou moeten geven zou dit een 9 zijn. Ik raad de cursus aan iedereen aan. Twijfel je? Probeer dan eerst de masterclass. Ik denk dat je daar al een mooie indruk krijgt van wat je kunt verwachten. Daarnaast is Henrietta een hele fijne docent waar je veel vertrouwen door krijgt. 

Ilse

Toen mijn vrouw zwanger was wilde ik graag betrokken zijn maar wist niet goed hoe. We kwamen erachter dat Hypnobirthing voornamelijk gaat over het goed luisteren naar je eigen lichaam, en het afsluiten van negatieve gedachten. Door sommige wordt dit als zweverig gezien, het lijkt mij eerder een hele nuchtere kijk op de zwangerschap. Daarnaast kregen we vele praktische tips. De doorslag voor mij was dat de partner een gelijkwaardige rol heeft in het proces. Tijdens de cursus werd wel snel duidelijk dat de kans op een geslaagde geboorte wel commitment vraagt. Een beetje Hypnobirthing kan niet. We hebben dan ook besloten er vol voor te gaan. Elke week leerden we meer. Werden we zelfbewuster, zelfverzekerder, en beter voorbereid. Hypnobirthing heeft ons echt in elke stap van het proces van zwangerschap tot de eerste weken geholpen. We kijken terug op een hele mooie geboorte. Ik weet dat wij er alle drie veel profijt van hebben gehad. Meer dan ik van te voren had kunnen bedenken. We zijn Henrietta dan ook erg dankbaar.

Syrt

Tijdens mijn 2e zwangerschap de cursus HypnoBirthing gevolgd. Mijn eerste bevalling was niet bepaald een fijne ervaring. Hierdoor had ik best wel angst voor mijn volgende bevalling. Daarom ging ik op zoek naar manieren om de bevalling positiever tegemoet te gaan en zo kwam ik uit bij Henrietta. Als ik zou moeten benoemen wat de cursus voor mij heeft veranderd zou ik zeggen, ALLES! Mijn kijk op de bevalling is compleet verandert. Ik kreeg vertrouwen in mijzelf en mijn lichaam en de angst verdween. Henrietta heeft mij (en ook mijn partner) duidelijke technieken geleerd en handvatten gegeven die we tijdens de bevalling konden gebruiken om het een mooie pijnloze ervaring te maken.

Vronie

Voordat ik besloot de cursus HypnoBirthing te volgen was ik al bekend en vertrouwd met natuurlijke geboortes door de vrouwen in mijn eigen familie. Maar ik kende jammer genoeg wel heel veel horrorverhalen van vriendinnen en had in m’n achterhoofd wel het idee dat pijn en stress ‘er gewoon bij horen’. Omdat ik toch meer wilde weten over het proces dat in je lichaam plaatsvindt besloten wij de cursus te gaan volgen. Mijn vriend heeft vertrouwen gekregen in de thuis geboorte, waar hij dat eerst niet had. Het is voor hem heel fijn een rol te hebben en zich niet nutteloos of onzeker te voelen over wat hij kan bijdragen. Alle kennis over het fysieke aspect heeft mijn vertrouwen het meest doen groeien. Gelukkig was ik al niet heel angstig, maar ik denk dat je nog minder reden hebt om gealarmeerd of in paniek te raken als je weet wat er zich afspeelt in je lichaam.

Sophia

De manier waarop Henrietta de masterclass gaf sprak mij gelijk aan. Het voelde totaal niet zweverig en het smaakte naar meer. De geboorte filmpjes in de cursus hebben veel indruk op mij gemaakt. Ik dacht eerst echt van oh nee moeten we hier echt naar gaan kijken? Je denkt gelijk aan bloed en pijn wat je normaal op tv ook ziet. Maar wauw.... dat het ook zo kon? Geweldig! Door alle info die je krijgt is mijn vertrouwen gegroeid. Ik zou de cursus echt iedereen aan kunnen raden. Ik vind het zo zonde dat er nog te veel vrouwen zo onzeker de bevalling in gaan”

Laura

Mijn hele beeld van een bevalling is totaal veranderd. Het leek mij iets engs en vervelends . Ik heb er nooit bij stil gestaan dat het ook minder pijnlijk kan zijn en misschien wel de mooiste ervaring van je leven. De cursus gaat van praktische zaken tot je echt voorbereiden op de geboorte. Het is ook erg fijn om Henrietta haar eigen geboorte ervaringen te horen. Omdat Henrietta totaal niet zweverig is merkte dat ik daardoor er meer in ging geloven. Henrietta neemt alle tijd en als iemand wat extra aandacht nodig heeft, neemt ze daar altijd 1:1 nog even de tijd voor. Ze geeft net dat beetje extra.

Laura

Wij hebben Henrietta leren kennen als een prettig en open minded persoon, luisterend en inspelend op de situatie. Wat het meeste indruk op mij heeft gemaakt is dat we onbewust ons lichaam vaak tegenwerken, tegen de natuur in en dat je tijdens de cursus je gaat beseffen hoe belangrijk het is om in controle te blijven en je lichaam zijn/haar gang te laten gaan. Mijn vertrouwen is gegroeid doordat er met hele simpele oefeningen grootse veranderingen kunnen ontstaan en gebeuren. In een korte tijd (5 sessies) zijn de zorgen en onzekerheden veranderd in geen zorgen en zelfverzekerdheid.

Edwin

Voor de geboorte van ons eerste kindje hebben wij bij Henrietta de cursus HypnoBirthing gevolgd. Vanwege de corona pandemie heeft deze online plaatsgevonden, dit heeft voor ons niets afgedaan aan de positiviteit die wij vanuit de cursus hebben meegekregen. Henrietta gelooft oprecht in de beginselen van HypnoBirthing waardoor ze het op een krachtige en overtuigende manier kan doceren. Tijdens de sessies hebben wij steeds het gevoel gehad dat ze open stond voor al onze vragen, en deze op een kundige manier kon beantwoorden. Inmiddels hebben wij onze zoon mogen verwelkomen en hebben wij de geboorte als een mooie en positieve ervaring beleefd. Tijdens de geboorte heb ik lichamelijke ontspanning kunnen vinden en de rust ervaren die ik graag wenste. Mijn man heeft dankzij de cursus geleerd dat de partner echt een verschil kan maken en niet aan de zijlijn hoeft te staan. Gezamenlijk zouden we de cursus van harte aanbevelen en wensen wij iedereen een fijne (weg naar de) geboorte toe.

Myrna

De woorden die meteen bij me opkomen zijn: ontspanning, controle, een team en zelfvertrouwen. Mijn partner zei op een gegeven moment, heb jij nog wel weeën? Waarop ik antwoordde; Ja die zijn er nog, maar ik had de volledige controle en dat voelde heel prettig. Tijdens de cursus leer je hoe je controle krijgt over je lichaam waardoor je volledig ontspannen de geboorte tegemoet gaat. Als we terug kijken op de geboorte raken we beide geëmotioneerd van blijdschap omdat we met zoveel mooie herinneringen terug denken aan de geboorte.

Antine